Biologische bestrijding

Veel planten, struiken en bomen in de stedelijke omgeving hebben een slechte weerstand. Dit wordt veelal veroorzaakt door een slechte bodemsituatie of verkeerde standplaats. Insecten en schimmels maken op grote schaal gebruik van deze planten, struiken en bomen die in slechte conditie verkeren, ze hebben zachter blad en kunnen zich minder goed weren tegen hun natuurlijke belagers. Insecten zoals luis en kastanjemineermot, schimmels zoals meeldouw vestigen zich massaal op het blad van de spanten, struiken en bomen, waardoor de fotosynthese in het blad afneemt en de conditie van de boom nog verder afneemt.

Door de groeiplaats van deze planten, struiken en/of bomen te verbeteren en de conditie te verhogen, kunnen de bomen zich op natuurlijke wijze voor langere tijd weren tegen deze insecten en schimmels, waardoor b.v. luisoverlast met ca. 80% wordt gereduceerd. Om een nog directer resultaat te geven worden er droge kruidenextracten toegevoegd, waardoor direct in hetzelfde seizoen de luisoverlast afneemt. Gemiddeld genomen is de volledige werking van het product al na ca. 1 tot 4 weken waarneembaar.

Voor meerdere zaken van advies en uitvoering die u met een competente en ideeënrijke partner wilt afwikkelen, kunnen wij u met onze betrokken kleinschalige benadering geheel van dienst zijn.

Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een succesvolle marktpartij die voor de meest uiteenlopende projecten wordt benaderd.